Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Hemmeligheten til en behagelig dag i bakken 

 

Hvem har aldri klaget på skistøvlene i løpet av en dag i bakken? Vi har alle opplevd følelsen av frosne føtter eller ønsket om å ta en pause for å frigjøre tærne, eller til og med avsluttet dagen tidligere en ønsket.

Det fins måter å gjøre skidagene mye mer behagelig. Mange tar raske og enkle beslutninger ved valg av skistøvler. Valget av skistøvler kan virkelig utgjøre en stor forskjell.

 

Men blant alle disse støvlene, hvordan velger du de som passer best? Ikke få panikk, vi skal fortelle deg alt om dette.

 

Vi har snakket med Laurent Tacussel, opplæringssjef for bootfitter & Bootfitting, som vil veilede oss til å finne de beste skistøvlene for å møte vinteren uten bekymring.

 

Hvorfor er valget så viktig?

 

Fotprofilene våre er unike, det er umulig å lage en skistøvel som passer for alle.

Typen skiløper er også veldig forskjellige. Noen vil ha komfort, med en sko som er enkle å ta på og av, andre ser etter ytelse, eller begge deler.

Generelt forkorter vi skidagen vår på grunn av ubehag, kulde eller tretthet. Heldigvis er det mulig å tilpasse skoene våre på flere måter. Med middels kostnad kan du øke komforten og dermed ytelsen.

 

Her er fire trinn for å øke skikomforten og ytelsen:

 

 

1. Finn skallet som passer deg

 

Det er viktig å gjøre en god fotanalyse, ideelt laget av en spesialist. Det inkluderer: måling av foten i Mondopoint, måling av siden og bredden, høyden og formen på hælen.

Flere og flere butikker er utstyrt med 3D-skanner for spesifikke målinger. De skanner foten i 3D med fordelingen av støtte. Disse presise og feilfrie målingene er virkelig fremtiden!

Ikke nøl med å dele ferdighetsnivået ditt med spesialisten, han vil tilpasse valget av skallet etter dine behov.

 

 

2. Velg en custom innleggssåle

 

 

Når man har bestemt seg for støvel, er det nødvendig å stabilisere foten. Dette gjøres med innleggsåler, spesialtilpassede er bedre.

 

Custom innleggssåler er en flott måte å unngå ustabilitet. De vil både støtte, fordele trykket. 

I tillegg til å gi komfort, vil de stabilisere bevegelsene og tilpasse seg din fot (lav fotbue, nøytral eller høy fotbue).

 

Når foten har 100% støtte med innersålen, kan den slappe av og effekten av tretthet vil reduseres under skituren.


3. Ta riktig valg av innerstøvel

 

Du har valget mellom tre typer innerstøvler: standarden (den fra støvelmerket), thermo (som går i ovnen for å støpes til foten din) og de injiserte innerskoene (100% støpt på form av foten din).

 

Den termoformede innerstøvelen formes til foten. Den gir isolasjon og lav vekt for å øke komforten.

 

De injiserte innerstøvlene kombinerer komfort og ytelse. Takket være støpingen er det liten plass mellom foten og skoen. Tilpasning er optimalisert, og de vil derfor utgjøre en forskjell når det gjelder komfort (PU-komfort) eller ytelse (PU Race).

 

Det er viktig å forme en innerstøvel med et par innleggssåler, da dette øker kvaliteten og komforten. På samme måte som du ikke vill bygge et hus uten fundamentering!

SIDAS THERMO CRT Innersko till alpinpjäxor
SIDAS THERMO CRT SLIM Innersko till alpinpstøvler
SIDAS PU CLASSIC COMFORT Innersko till alpinpjäxor
SIDAS PU CLASSIC RACE Innersko till alpinpjäxor

4. Ikke undervurder strømpene dine

 

Kvaliteten på strømpene spiller en mye større rolle enn vi tror. De vil kunne regulere temperaturen inne i støvelen og dermed bekjempe kulden. De må være tekniske (ikke bomull!), Anatomiske (ideelt med en venstre/høyre fot) og være i din størrelse.

 

Tykkere strømper gir mindre presisjon og følelse, man bør velge en tynn varm og pustende.

 


Viktig ting å huske på:

 

 X - Velg en størrelse større for komfort

 

? - Det å velge et par støvler som er for store for å føle deg komfortable, er en feil som gjøres for ofte. Når støvelen blir for stor i lengde og volum, reduseres hælgrepet og stabiliteten. Dette kan fører til lavere ytelse, tidlig tretthet og kalde føtter.

 

 

X - Prøv støvlene sittende på en benk

 

? - Slik tester du skistøvlene: stå i bøy, med lukkede spenner og passende sokker.

 

 

X - Ikke tørke skistøvlene

 

? - Når du tørker skistøvlene dine, unngår du slitasje og spredning av bakterier skapt av våte og kalde støvler. Du kan enten ta ut innerstøvlene og innersålen å la dem tørke over natten, eller bruke små elektriske tørkere. De påvirker ikke de tilpassede innerstøvlene og har en anti-bakteriell og desinfiserende funksjon. Anbefales på det sterkeste!

 

 

 

 

X - Unlate å kontrollere utstyret 

 

? - Skistøvler slites hovedsakelig av UVA / UVB-forurensning, da de endrer plasten. Dette er grunnen til at det er viktig å sjekke utstyret ditt en gang i året, hovedsakelig med hensyn til spenner og sålene.